Små tiltak i hverdagen kan gi stor forandring.

 

Ett Sjøstrand. Ett liv i bevegelse liv i bevegelse-ett liv med opplevelse er kiropraktor forenings(NKF) samarbeid med turistforeningen(DNT). Det er en kampanje for gode turopplevelser og bedre folkehelse. November er inne i sin siste dag, og Gåvember aksjonen er straks ferdig, men det er faktisk fullt mulig å gå, løpe, hoppe og leke seg til bedre helse i desember også:)

Det behøver ikke å bety å dra langt, klatre høyt eller investere i dyrt utstyr. De fleste har ett par gode sko og tøy beregnet for utendørsbruk. Og vi som bor i Røyken/Hurum/Asker eller andre steder i vårt vakre land har fantastiske muligheter rett utenfor stuedøra vår. Jeg liker å få til mine ukentlige turer i nærområdet der jeg bor, enten langs sjøen, rundt Semsvann eller i skogen.

Dine30 er Helsedirektoratets bidrag til økt bevisstgjøring for å øke hverdags aktiviteten. Det behøver ikke engang være 30 minutter sammenhengende. Hva med å se på snømåking som en gyllen mulighet til å bevege seg litt mer(ja det kommer snø snart) rake opp løvet som ligger under busker og trær i hagene våre, gjøre husarbeid med ekstra glød og intensitet. Gå til bussen, ta trappene istedenfor heisen. Leke mer med barna. Ungene vil digge deg, det er gøy og sunt for kropp og sjel. Egentlig bare fantasien som setter grenser. Ta noen knebøy mens du venter på at suppa skal koke opp, eller Jumping Jacks med ungene.

Ett liv i bevegelseJa , jeg vet at de fleste jobber på dagtid og at det er tidlig mørkt, men det er faktisk fullt mulig å gå ut når det er mørkt. Ta på hodelykt eller gå i en av lysløypene rundt forbi.  Går faktisk helt fint å gå rundt i nabolaget der du bor også, og der er det som oftest gatelys. Kanskje må du kjøre de håpefulle til
trening? Istedenfor å stå og vente og kanskje til og med fryse kan du heller gå deg en rask tur mens du venter. Slå to fluer i en smekk og få med seg noen av de andre foreldrene, være sosial og bevege deg samtidig. Husk refleks!

Mitt hoved motto som kiropraktor er «Små tiltak i hverdagen kan gi stor forandring», så godtfolk, dere vet selv hvem dere er, opp av sofaen og beveg dere mer. Jeg lover at dere blir litt sprekere, litt sunnere og som oftest mye gladere. Jeg har aldri angret på at jeg har fått frisk luft og trim samtidig. Du kommer heller ikke til å angre!

 

SemsvannKanskje du synes det er vanskelig å komme i gang selv? Dørstokkmila kan overvinnes! Har du lyst at jeg skal hjelpe deg? Og vil du være med meg på tur? Jeg har jeg tenkt å starte en gågruppe. I første omgang tenkte jeg vi kan møtes onsdag morgen kl 0930 på Sjøstrand i Asker. Ta kontakt med meg for mer info. Sms til 95850449 eller epost til gitteml@online.no.

 

Ut på tur –aldri sur!

 

Neste blogg innlegg vil ha fokus på stressmestring/mindfullness,,,, og det geniale er at tur og mindfullness passer som hånd i hanske.