Korsryggsmerter er smerter som er lokalisert mellom de nederste ribbeina og setemuskulaturen. Smertene kan stråle ned i sete, låret og noen ganger i lysken.

Korsryggsmerter er svært alminnelig og sjelden farlig. Så mye som 60- 80 % av befolkningen opplever i løpet av livet å ha korsryggsmerter.I løpet av en måned angir 30-50 prosent å ha opplevd ryggsmerter, og til enhver tid har ca 20 % av befolkningen korsryggsmerter. For mange gir dette nedsatt livskvalitet, og det koster samfunnet store summer. 

Årsakene til ryggsmerter er mange, og sjelden er det bare en enkelt årsak til smertene. Generelt ser vi at tiltak som øker fysisk aktivitet forebygger korsryggplager. Ofte går akutte ryggplager over av seg selv, men er du plaget over lengre tid, har plager som hemmer deg i hverdagen og påvirker nattesøvnen, vil vi anbefale deg å få undersøkt plagene dine. For pasienter med langvarige tilbakevendende ryggplager som responderer på kiropraktisk behandling, ser vi at man får færre smertedager i løpet av et år ved hjelp av jevnlig oppfølging hos kiropraktor. Men det aller viktigste for å forebygge korsryggplager er å være fysisk aktiv, aller helst med noe du liker å gjøre slik at du klarer å fortsette med det!